2011. november 13., vasárnap

On-lány


Birthday Girl

színes, feliratos, angol-amerikai romantikus dráma, 90 perc, 2001

Rendezte: Jezz Butterworth

Szereplők: Nicole Kidman, Ben Chaplin, Vincent Cassel, Mathieu Kassovitz

John Buckingham, a magányos, szelíd angol banktisztviselő (Ben Chaplin) rendhagyó társkereső lépésre szánja el magát: az "Oroszországból szeretettel" internetes partnerközvetítő oldalról "rendel" magának menyasszonyt. Meg is jelenik szolid külvárosi lakásában a láncdohányos, titokzatos Nadja (Nicole Kidman), aki eleinte egy szót sem beszél angolul; nyomában pedig két, nem kevésbé fura ismerőse (Mathieu Kassovitz, Vincent Cassel) - és ettől kezdve az események meglepő fordulatot vesznek.
John jól bejáratott, egyhangú élete egy csapásra mozgalmassá válik, igaz, nem éppen olyan kalandok várnak rá, amilyeneket elképzel magának az ember. Egy bankrablás kellős közepén találja magát, - ráadásul éppen a saját munkahelye ellen! -, meg kell mentenie újdonsült felesége életét, és mindeközben rájön, hogy az események összes résztvevője - önmagát is beleértve - további meglepetéseket tartogat.

http://www.port.hu/on-lany_birthday_girl/pls/fi/films.film_page?i_film_id=46891&i_city_id=3372&i_county_id=-1&i_topic_id=1


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése