2009. június 29., hétfő

Clive Barker: Abarat

Sorozat: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Fordító: Maleczki Miklós
Oldalszám: 336 oldal
ISBN/EAN: 9789639828124
Bruttó fogyasztói ár: 2670.- Ft

Haplatán Cukinak, a csirkevári tinilánynak mintha mindenki csak nehezíteni akarna a sorsán. Iskolatársai csúfolják, tanárai szigorúak, részeges apja pedig időnként még jól el is tángálja. Amikor Cuki a város határán túl keres menedéket, egy mező közepén elhagyatottnak tűnő világítótoronyra bukkan. Mielőtt utánajárhatna, hogy kerül egy efféle, tengerpartra való építmény a szárazföld közepére, összetalálkozik a legkülönösebb lénnyel, akit addigi életében valaha látott - azaz inkább lényekkel, hiszen, mint kiderül, Pajkos János hét testvérével osztozik egy testen, amiről nyolc karja, nyolc feje és be nem álló nyolc szája tanúskodik.
A Jánosok menekülnek valaki elől, és az ügyben immár Cuki is nyakig benne van. Nincs mit tenni, irány Abarat csodálatos világa, amely itt terül el körülöttünk, mégis csak a kiválasztottak pillanthatják meg. Ez a különösebbnél különösebb teremtményekkel benépesített mesés szigetbirodalom most nagy bajban van, és úgy tűnik, csakis egy talpraesett tinilány segíthet rajta.

Clive Barker, a Korbács és a Pokolkeltő világhírű szerzője ezúttal egy nem mindennapi mesével lepi meg olvasóit, mely 10 és 110 éves kor között mindenkinek bátran ajánlható. A szerző természetesen ezúttal sem tagadja meg magát, határtalan fantáziájának nemcsak tarka, de sötétebb bugyrai is föltárulnak.


http://www.solaria.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4411

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése