2009. június 5., péntek

Kill Bill (Vol. 1)


színes, fekete-fehér magyarul beszélő amerikai akciófilm, 111 perc, 2003
18 éven aluliak számára nem ajánlott
Dolby Digital

Rendezte: Quentin Tarantino
Szereplők: Uma Thurman, David Carradine, Daryl Hannah, Lucy Liu, Vivica A. Fox

A Menyasszony (Uma Thurman) egykor hírhedt bérgyilkosnő volt, egy világklasszis női bérgyilkos-csapat tagja. Ám terhes lett és férjhez akart menni, de a főnök ezt nem hagyhatta. Az esküvője napján a csapat vezetője, Bill (David Carradine) mindenkit lemészárol. A Menyasszony utolsó szavaival tudatja Bill-lel, hogy várandós, és az ő gyerekét hordja szíve alatt. A nő nem hal bele a fejlövésbe, hanem ötévi kóma után véres bosszút esküszik főnöke és egykori csapattársai ellen. Senki nem tudhatja, mikor fog következni a listán. Csak egy biztos: Bill lesz az utolsó a sorban.

-hpmv értékelés- Nyilván nem az első alkalom, hogy e remek alkotás a dvd-lejátszóba kerül az este folyamán, aktualitását viszont most David Carradine halála adja:

"Bangkok, 2009. június 4., csütörtök (MTI/Újkína/AP) - Holtan találták David Carradine amerikai színészt, a Kill Bill és más filmek, illetve sorozatok sztárját egy bangkoki szállodában - jelentette internetes portálján a The Nation című helyi lap rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A 72 éves hollywoodi színész felakasztva találták, a rendőrség szerint vélhetően öngyilkosságot követett el. Carradine halálhírét az Egyesült Államok bangkoki nagykövetsége is megerősítette."

Ezzel együtt és mindettől függetlenül továbbra is ajánlott alkotás minden rajongónak.


-hpmv-






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése