2009. január 18., vasárnap

Gonin


Rendezte: Takeshi Ishii

Főszerepben: Koichi Sato, Masahiro Motoki, Jinpachi Nezu, Kippei Shiina, Naoto Takenaka, Takeshi Kitano, Kazuya Kimura

Hossza: 109 perc

Bandai egy tokiói bár tulajdonosa, aki egy sikertelen üzletet követően rengeteg pénzzel tartozik a helyi jakuzának.

Bandai minden követ megmozgat, hogy előteremtse a pénzt, de kifut az időből, ezért a jakuza főnök emberei üldözőbe veszik. Elkeseredésében Bandai veszélyes tervet eszel ki, hogy pénzhez jusson: alvilági figurákból verbuvál csapatot, hogy kirabolják a főnököt, de semmi sem úgy alakul, ahogy tervezték...

Takashi Ishii többszörösen díjnyertes alkotásáról világszerte elismerően nyilatkoztak a kritikusok, a nézők soraiban pedig hamar kultikus státuszt vívott ki magának. A Gonin rendkívül nyersen ábrázolja a Japán alvilág brutalitását,. A különösen erőszakos jelenetek mellett a film másik érdekessége, hogy a főszerepet a híres japán színész-rendező, Takeshi Kitano alakítja. A világ legtöbb országában a Gonint a Ponyvaregény japán változataként aposztrofálják.

http://www.netpiac.hu/display/index.phtml?do=termek&termek_id=18982#

A Horváth Press értékelése szerint a Goninban az a jó, hogy a jók sem jók, a rosszak viszont mindenféleképpen rosszak, s egy igazi, véres japán filmhez illően a film végén mindenki egységesen osztozik a halálban. Nincs különbség. A Gonin nem a japán ponyvaregény. Annál sokkal több. Több mint brutális.

Első randis filmnek feltétlenül nem ajánlott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése