2009. január 10., szombat

A por


(Spun) színes feliratos amerikai-svéd vígjáték, 100 perc, 2002, 18 éven aluliak számára nem ajánlott, Dolby Digital

rendező: Jonas Akelund

szereplők: Jason Schwartzmann (Ross), Mickey Rourke (Szakács), Britanny Murphy (Nikki), John Leguizamo (Spider Mike), Mena Suvari (Cookie), Patrick Fugit (Frisbee), Chloe Hunter (April Love), Charlotte Ayanna (Amy)

A film főszereplője Ross (Jason Schwartzman), aki a drogkészítő Szakács (Mickey Rourke) sofőrjének szegődik. Max a metamfetamintól felpörögve alvás nélkül három napig fuvarozza a Szakácsot, s ez idő alatt számtalan excentrikus alakkal találkozik; ott van Nikki (Brittany Murphy), a Szakács barátnője, aki leginkább zöld pincsije egészsége miatt aggódik, miközben Max-szal flörtöl. Spider Mike (John Leguizamo), a paranoiás dealer, aki - miközben barátnőjével, Cookieval (Mena Suvari) él együtt - különösen kedveli a telefonszexet. Frisbee (Petrick Fugit), az anyjával együtt egy lakókocsiban élő videójáték-függő srác. April (Chloe Hunter), a sztriptíztáncos, akinek randevúja emberrablásba torkollik. És persze ott vannak még az ütődött, nagy fogásra váró rendőrök (Peter Stormare és Alexis Arquette), az egyszerre két fiatal fiúval kacérkodó kuncsaft (Eric Roberts), a Szakács fő beszerzőhelyének számító bolt két alkalmazottja (Elisa Bocanegra és Julia Mendoza), valamint a gyakran hallgatózó szomszéd (Deborah Harry)...

http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=56989&i_city_id=3372&i_county_id=-1

A Horváth Press alapvetően minden drogos filmet rendkívül idegesítőnek talál már az első pár perc után - a Trainspotting sem kivétel. A por című humoreszktől viszont, ha az ember kibírja az első pár perc után, valósággal elszáll az ember agya. Nagyon jók a rajzfilmes megoldások! :) Malacoknak malac szexet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése