2010. június 9., szerda

Karl Erik Rosengren: Kommunikáció


ISBN 978-963-2790-08-4
260 oldal, B/5, kötve
Ára 3200 Ft

Ro­s­eng­ren köny­ve vi­lá­gos és ár­nyalt be­ve­ze­tést nyújt a kom­mu­ni­ká­ció egyre fon­to­sab­bá váló tu­do­má­nyá­ba. Át­te­kint­he­tő, jól ke­res­he­tő szer­ke­ze­té­vel és tisz­ta, vi­lá­gos szö­ve­ge­zé­sé­vel mél­tán nép­sze­rű tan­könyv az észak-eu­ró­pai fő­is­ko­lák és egye­te­mek mel­lett immár a ma­gyar fel­ső­ok­ta­tás­ban is.
A Tár­sa­dal­mi kom­mu­ni­ká­ció so­ro­zat szer­kesz­tői olyan köny­ve­ket kí­ván­nak az ol­va­só ke­zé­be adni, ame­lyek egy­sze­rű stí­lu­suk­kal, vi­lá­gos szer­ke­ze­tük­kel és gaz­dag tar­tal­muk­kal hasz­no­san for­gat­ha­tók kö­zép­is­ko­lá­ban és egye­te­men egy­aránt. Ugyan­ak­kor ha­szon­nal for­gat­hat­ja min­den­ki – az is­ko­lán kívül is –, akit ér­de­kel­nek az em­be­ri és így szük­ség­kép­pen a tár­sa­dal­mi kom­mu­ni­ká­ció kér­dé­sei.

http://www.typotex.hu/konyv/Kommunik%C3%A1ci%C3%B3

"Hogy mit látunk, az attól függ, hol helyezkedünk el."

"...a hazugok és képmutatók, a szélhámosok és egyéb gazemberek sajnos igencsak gyakran sikeresek."

"A hazugságot számtalan kifogással szokás mentegetni:

'Nem okoz kárt senkinek.'
'Nincs joguk tudni.'
'Nem tartozik rájuk.'
'Hazudnunk kell, mert ez szolgálja mindenki érdekét.'"

"Egy kőkorszaki fiatalember szangvinitása valószínűleg egészen más értelemben húsbavágó, mint egy modern, posztindusztriális társadalomban élő, idős asszonyé."

"...minél többet tudunk magunkról és a környező világról, annál több dologról tudjuk, hogy nem tudunk róla semmit."

"Lehetséges, hogy egy alkalmasságát tekintve nem túl képzett személy tölt be viszonylag magas pozíciót, és az is előfordul, hogy egy magasan kvalifikált dolgozó viszonylag alacsony pozícióba van beosztva."

"'Jósolni mindig nehéz. Különösen a jövővel kapcsolatban.' Ismeretlen filozófus."

----------------

Remek kis összefoglaló a kommunikációról, alkalmanként kifejezetten humoros példákkal illusztrálva. Ajánlott diákoknak, tanároknak, politikusoknak, képmutatóknak, újságíróknak, tévéfüggőknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése